کد خبر 1311693
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۲

موتور ژنراتور یکی از تجهیزات بسیار پرکاربرد است که از ترکیب یک موتور و یک ژنراتور به وجود آمده است و در مکان‌هایی که به برق دسترسی ندارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. موتور این دستگاه ابتدا انرژی شیمیایی سوخت را به انرژی مکانیکی و سپس انرژی مکانیکی را به وسیله ژنراتور به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. موتور ژنراتور در انواع گازی، بنزینی و گازوئیلی تولید می‌شود و می‌توانند برق مورد نیاز کارخانه‌ها، سازمان‌ها، ادارات، جاده‌ها، بیمارستان‌ها، ورزشگاه‌ها، سینماها و غیره را در صورت قطعی برق تامین کند. موتورهای ژنراتور بر اساس نحوه خاموش روشن شدن نیز در سه دسته استارتی، هندلی و خودکار تقسیم‌بندی شده‌اند. موتورهای ژنراتور در صورت تهیه از یک برند معتبر بازدهی بسیار بالایی دارند. در این مقاله قصد داریم درباره انواع مختلف موتورهای ژنراتور، اجزای تشکیل دهنده ژنراتور، نصب و جابجایی، عملکرد و کاربردهای این دستگاه صحبت کنیم.

موتور ژنراتور

موتور ژنراتور چیست و از چه اجزایی تشکیل شده است؟

موتور ژنراتور وسیله‌ای است که انرژی مکانیکی حاصل از سوخت‌هایی مثل گاز، گازوئیل و بنزین را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. به این دستگاه در بازار اصطلاحا ژنراتور کوچک پرتابل نیز گفته می‌شود. این دستگاه را می‌توان به توربین‌های بادی نیز تشبیه کرد. اجزای تشکیل دهنده آن شامل موتور، سیستم سوخت،‌ ژنراتور یا آلترناتیو، پنل برق و روغن می‌باشد. در ادامه روش کار هر یک از اجزا را شرح خواهیم داد.

  • موتور به عنوان مهم‌ترین بخشی از این دستگاه به عنوان منبع انرژی مکانیکی ورودی به آلترناتیو با استفاده از سوخت‌هایی مانند گاز، بنزین و گازوئیل کار می‌کند.
  • سیستم سوخت نیز موظف است که سوخت مورد نیاز موتور را تامین کند.
  • از طرفی ژنراتور یا آلترناتیو وظیفه دارد که انرژی الکتریکی تولید کند.
  • پنل برق نیز از ژنراتور و موتور محافظت می‌کند و تجهیزات خروجی برق AC و DC را بر عهده دارد.
  • برای اینکه اجزای دستگاه پس از کار طولانی دچار ساییدگی نشوند، از روغن استفاده می‌شود. سیستم روغن‌کاری مانع از ساییده شدن قطعات می‌شود.

در هنگام نصب این دستگاه باید به مکان نصب، تهویه مکان نصب و به طور کلی رعایت نکات ایمنی توجه ویژه داشته باشید.

ژنراتور یا آلترناتور چگونه انرژی الکتریکی تولید می‌کند؟

همانطور که گفتیم ژنراتور انرژی مکانیکی حاصل از سوخت را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. به این نکته توجه داشته باشید که ژنراتور با کمک انرژی مکانیکی در سیم‌پیچ‌های مدار الکتریکی تولید بار الکتریکی می‌کند و با ایجاد حرکت در بارهای الکتریکی منجر به تولید برق می‌شود. جریان الکتریکی که از طریق گیر گیربکس یا صفحه‌ای به انتهای میل لنگ متصل شده، با کوبل شدن ژنراتور به موتور جریان پیدا می‌کند. سطح ولتاژ ژنراتورها 220 و 480 ولت است.

معرفی انواع موتور ژنراتور بر اساس نوع سوخت

  • موتورهای ژنراتور گازوئیلی

این دستگاه به نام ژنراتور برق دیزلی نیز شناخته می‌شود و به عنوان کاربردی‌ترین نوع موتورهای ژنراتور نسبت به انواع دیگر قدرت بسیار بیشتری دارد. در این دستگاه موتور برای تولید انرژی مکانیکی از سوخت گازوئیل استفاده می‌کند. از نظر قیمت تامین سوخت گازوئیل به صرفه‌تر و ارزان‌تر از گاز و بنزین است. مراقبت و نگهداری آسان،‌ طول عمر و دوام بالا، تولید حرارت کمتر، قدرت زیاد،‌ قیمت ارزان‌تر نسبت به انواع بنزینی و گازی مهم‌ترین مزایای ژنراتور برق دیزلی محسوب می‌شوند. دیزل ژنراتورها از نظر عملکرد به چهار دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از: دیزل ژنراتور استندبای یا اضطراری، دیزل ژنراتور پرایم، دیزل ژنراتور دائم الکار و دیزل ژنراتور چند منظوره.

موتور ژنراتور

  • موتورهای ژنراتور بنزینی

همانطور که از نام این نوع موتور ژنراتور مشخص است، سوخت این دستگاه بنزین است و بیشتر در محیط‌های باز و مناطقی استفاده می‌شود که به گاز دسترسی ندارند. همانطور که می‌دانید با سوختن بنزین گازهای سمی مونوکسید و دی‌اکسید کربن تولید می‌شود. بنابراین استفاده از این دستگاه در محیط بسته برای سلامتی افراد خطرناک است و حتما باید در فضای باز قرار بگیرد. این دستگاه انرژی مکانیکی حاصل از سوختن بنزین را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند.

  • موتورهای ژنراتور گازی

در این دستگاه برای تولید انرژی مکانیکی از گاز طبیعی استفاده می‌شود. گاز طبیعی یک منبع انرژی ارزان و پاک است، نسبت به سوخت‌های دیگر به صرفه‌تر است و باعث آلودگی هوا نمی‌شود. در این موتور ژنراتور مانند دیزل ژنراتورهای گازوئیل سوز بوی بد تولید نمی‌شود و طول عمر آن از انواع بنزینی بیشتر است. هزینه نگهداری از این دستگاه بسیار پایین است.

موتور ژنراتور از لحاظ کاربردی به چند دسته تقسیم می‌شود؟‌

  • موتورهای ژنراتور اضطراری

این نوع موتور ژنراتور در ساختمان‌های بزرگ و عمومی مانند بیمارستان‌ها یا آپارتمان‌ها کاربرد دارند و در صورت خرابی شبکه و قطعی برق به دلیل باران یا طوفان و غیره به صورت خودکار برق مورد نیاز اماکن مختلف را به ویژه در مناطق روستایی تامین می‌کنند. در برخی از مناطق ممکن است قطعی برق حتی تا یک هفته طول بکشد. گاهی اوقات نیست این نوع دستگاه به صورت استندبای موظف است در ماه چند ساعت برق اضطرای تامین کند. موتورهای ژنراتور اضطراری ممکن است از نوع گازی یا ژنراتور برق دیزلی باشند.

  • موتورهای ژنراتور شیفتی

از این دستگاه‌ها در اردوگاه‌ها، معادن، نمایشگاه‌ها، کمپ‌ها و جاهایی استفاده می‌شود که به برق شهری دسترسی ندارند و شش تا هشت ساعت در روز به برق احتیاج دارند. موتورهای ژنراتور شیفتی در سال پنج الی شش هزار ساعت کار می‌کنند و برق مورد نیاز مکان‌هایی را که دسترسی به برق ندارند، تامین می‌کنند.   

  • موتورهای ژنراتور دائم‌کار

 به موتورهای ژنراتور گازی که 24 ساعته و به صورت مداوم و بی‌وقفه بدون نوسانات و بدون محدودیت زمانی در حال تولید انرژی الکتریکی هستند، دائم‌الکار می‌گویند. از این دستگاه پرقدرت برای تولید برق سراسری و امور نیروگاهی استفاده می‌شود. از کاربردهای مهم این ژنراتور می‌توان به استفاده در فارم‌های ماینیتگ جهت استخراج بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال دیگر و استفاده در نیروگاه‌های DG یا تولید پراکنده اشاره کرد.

ژنراتور لینز ایتالیا چه ویژگی‌هایی دارد؟‌

شرکت لینز ایتالیا بهترین تولید کننده ژنراتور در سال 2002 راه‌اندازی شد. این شرکت محصولات خود را با بهترین کیفیت طبق استانداردهای جهانی در مدل‌های تک فاز و سه فاز تولید می‌کنند. طراحی منحصر به فرد توسط برترین و جدیدترین تکنولوژی‌های روز دنیا، بازدهی بالا و قابلیت تنظیم مهمترین ویژگی‌های ژنراتورهای لینز به شمار می‌روند به طوری که این شرکت محصولات خود را به 80 کشور مختلف جهان از جمله ایران صادر می‌کند. قیمت ژنراتور لینز ایتالیا به عوامل مختلفی مانند مدل و توان آن بستگی دارد. این ژنراتورهای به خاطر کیفیت بالایی که دارند، جزء پرفروش‌ترین محصولات در بازار دنیا هستند. قیمت ژنراتور لینز ایتالیا نسبت به کیفیت بالا و تنوع مدل‌هایش بسیار مقرون به صرفه است.

موتور ژنراتور

فروش انواع موتور ژنراتور در فروشگاه سعدی

 موتورهای ژنراتور جزء تجهیزاتی هستند که کاربردهای گسترده‌ای دارند و در منازل، کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها، مراکز صنعتی و غیره برای تامین برق کاربرد دارد. اگر برای تهیه انواع موتور ژنراتور به دنبال یک فروشگاه اینترنتی معتبر هستید به فروشگاه سعدی با آدرس اینترنتی http://www.saadico.com/ مراجعه کنید. فروشگاه سعدی فعالیت خود را از سال 1360 آغاز کرد و اکنون با چهل سال سابقه درخشان از بهترین مراکز فروش انواع مختلف موتورهای ژنراتور،ژنراتور برق دیزلی، دیزل پمپ تابلو و شاسی‌سازی با قیمتی بسیار منصفانه در ایران است.شرکت سعدی دارای پرسنل متخصص و باتجربه‌ای است که مشتریان را در زمینه انتخاب محصول مورد نظر، نحوه نگهداری و سرویس دستگاه راهنمایی می‌کنند تا از بین برندهای موجود محصول مناسب خود را خریداری کنند. تمام موتورهای ژنراتور موجود در فروشگاه سعدی دارای خدمات پس از فروش هستند. برای استعلام  قیمت ژنراتور لینز ایتالیا در مدل‌های مختلف با شماره تلفن‌های موجود در سایت تماس بگیرید.


** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است

برچسب‌ها

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس